Äänenkäytön koulutus

Ääni on suuri osa ihmisen persoonaa ja vaikuttaa ihmisen kuvaan itsestä sekä muiden saamaan mielikuvaan toisen persoonasta. Äänenkäytön hallinta ja monipuolinen osaaminen tuo itseluottamusta. Jokaisen kannattaa pitää huolta omasta äänestään!

Yritykseni kotisivujen valmistuttua päätin lisätä sivujen yhteyteen blogin, johon päivittelen ajankohtaisia asioita, uutisia työrintamalta ja ajatuksia puhetekniikasta ja äänenkäytöstä. Blogiajatus on muhinut mielessäni jo aiemmin, mutta lopullisen sysäyksen sen toteuttamiseen sain kollegaltani, jonka kanssa juttelin asiasta viime torstaina heidän yrityksensä uusien toimitilojen avajaisissa Tampereella.

Työrintamalla uusinta uutta taitaa olla se, että olin vähän aikaa sitten radiohaastattelussa, jossa aiheena oli teatteri ja näyttelijän ääni. Ohjelman tekijä on tuttuni, joka oli havainnut minun opettaneen näyttelijöiden äänenkäyttöä. Haastatteluihin tottumattomana jännitin hieman tilaisuutta ja menin paikalle sen verran myöhään, että olin haastattelun alussa vielä pyöräilymatkasta hengästynyt. (Seuraavan kerran varaan aikaa ennen alkua hieman enemmän — siis jos vastaavanlainen mahdollisuus tarjoutuu joskus). Oli mukavaa huomata, että aihe kiinnostaa muitakin kuin itseäni ja muutamia muita alalla pyöriviä ihmisiä. Haastattelu on kuunneltavissa netissä. Linkki haastattelun lataussivulle on tässä.

Tästä se alkaa, äänenkäytön blogini.

Mukavaa juhannuksen odotusta kaikille! Nauttikaa kesästä ja auringosta. Ja jos sataa, niin äänihuulille suotuisasta ilmankosteudesta. 🙂

– Johanna

Kommentoi tai ehdota aihetta

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.