Syksyn tuulia

Hei vaan ja terveisiä sorvin äärestä. Kesälomantapainen meni ja taas on aika aloittaa työskentely. Minulla on syksyisin usein sellainen tunne, että jotain uutta on alkamassa ja niin nytkin (vaikka eihän kesä tietenkään vielä ohi ole). Nyt sen näkee ainakin blogini päivitetystä ulkonäöstä ja siitä, että sain vihdoin aikaiseksi tehdä sellaisia työasioita, joita olin lykännyt aina vain tuonnemmaksi. Uusia harrastusmahdollisuuksia olen myös viritellyt, mutta niistä sitten toteutuessaan enemmän tuonnempana. Loma on tehnyt hyvää ja mieli on virkeämpi ja valmiimpi toimimaan taas tehokkaasti. Tai ainakin tehokkaammin.

Minulle kesäaika on jonkin verran hankala äänenkäytön kannalta siksi, että olen allerginen erityisesti heinille. Myös tällä kertaa antihistamiinia on kulunut melkoisesti. Olen myös grilliruokien ystävänä joutunut kärsimään refluksivaivoista, eli siitä, että mahahapot eivät pysy niille tarkoitetuissa paikoissa, vaan nousevat ruokatorvea pitkin ylöspäin. Joskus tuntuu, että ne ennättävät kurkunpäähän saakka. Silloin ääni voi kuulostaa käheältä ja kurkussa tuntuu kuivalta. Tietysti pidemmän aikaa rellestäessään hapot saattavat vaurioittaa kurkunpään ja ruokatorven limakalvoja siten, että vaivasta koituu isompiakin huolia. Kannattaa siis hoitaa tautia hyvissä ajoin. Mutta tämä riittänee omista tuntemuksistani.

Löysin tällaisen pari vuotta vanhan, mutta aivan oivan ja hyviä vinkkejä sisältävän jutun äänenkäytöstä Helsingin Sanomien nettisivuilta: Säästä ääntäsi, hengitä rennosti.

Tuossapa hyvä sysäys jälleen aiheen pariin itsellekin lomaltapaluun jälkeen!

Kommentoi tai ehdota aihetta

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.