World Voice Day 2013

Tiesitkö, että äänellekin on nimetty oma päivänsä? Maailman äänipäivää vietetään jälleen 16.4.2013.

Maailman äänipäivän vietto aloitettiin alunperin Brasiliassa vuonna 1999 ja sittemmin tapa on levinnyt eri puolille maailmaa. Suomessa järjestetään tänä vuonna Äänipäivän tapahtumia Tampereella, Helsingissä ja Turussa. Tällä kertaa kaikkien mukana olevien maiden tapahtumat on myös koottu kansainväliselle sivulle http://www.world-voice-day.org/. Maita on mukana jo tosi monta!

Äänipäivän tarkoituksena on jakaa tietoa ihmisen äänestä ja äänihäiriöistä sekä edistää äänen parissa työskentelevien eri alojen edustajien yhteistyötä. Puhetta ja ääntä tutkivia tieteenaloja ovat esimerkiksi puhetekniikka ja vokologia, fonetiikka, musiikintutkimus sekä lääketieteen, fysiikan ja eri insinööritieteiden alat. Puheen ja äänen häiriöitä tutkivat ja hoitavat puhe- ja äänihäiriölääketieteen erikoislääkärit eli foniatrit sekä puheterapeutit.

Suomen Vokologit ry ja Puheen ja äänen tutkimuksen laboratorio Tampereen yliopiston Kasvatustieteiden yksiköstä järjestävät Maailman äänipäivän tapahtuman Tampereella Vanhan kirjastotalon musiikkisalissa 16.4.2013 klo. 13-16. Aiheena ovat laulu ja puhe, mitä eroa ja yhtäläisyyttä niillä on ja miten niitä voidaan harjoittaa. Olen itse ollut mukana järjestämässä tapahtumaa ja kohta puolen vuoden urakka alkaa olla päätöksessään. Ohjelmasta tulee monipuolinen ja mielenkiintoinen. Mukana on lausuntaa ja laulua sekä esitelmä puheen ja laulun erojen tutkimustuloksista. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun ja laulu- ja puheäänen harjoituksiin sekä esittää eri alojen asiantuntijoille kysymyksiä. Ohjelman lisäksi tilaisuudessa voi saada tietoa alan yritysten toiminnasta, tutustua äänen tutkimuksen laitteisiin ja mitata oman äänen ominaisuuksia. Tilaisuus on maksuton. Lisää tietoa löytyy Facebookista https://www.facebook.com/events/231962650273517/?ref=ts&fref=ts.

Kannattaa hyödyntää eri kaupunkien tapahtumia, mikäli vain paikalle pääset!

Äänellä on merkitystä.

Kommentoi tai ehdota aihetta

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.